lukasz3112, szacunek :wink: kawał dobrej roboty :kciukgora
Komputer średnie spalanie
Zwiń
X
-
Komputer średnie spalanie
Witam
Mam takie pytanie : kiedy włącze sobie żeby zobaczyć ile wynosi spalanie chwilowe to pokazuje mi tam dziwne liczby np. czasmi 120 , 50 , 30 to już raczej nigdy.
Dodam że auto jest angielskie i wszstko pokazuje w milach. To raczej niemożliwe żeby palił 120 l nawet chwilowo. Zreszta średnie spalanie też pokazuje 30l +.
Prosze o pomoc.
Nie wiem o co tu chodzi.
[ Dodano: Wto 13 Paź, 09 16:05 ]
Dodam
Silnik 1.6 102 km
-
-
chyba nie bo jak gazuje to sie zwieksza
[ Dodano: Wto 13 Paź, 09 19:39 ]
Właśnie byłem troche sie przejechac. Gdy sie gazuje to te cyferki spadaja wiec to nie jest spalanie tymczasowe ani średnie.
Może ktoś by mi wyjaśnil funkcje komputera pokładowego (funkcja mpg , mph - nie wiem co to jest) ?
Ksiażki nie mam.
Dzięki z góry
Komentarz
-
-
Czesc kolego emigrancie Tez od niedawna smigam po UK octavia. W kompie masz kilka funkcji. Czas podrozy, srednie spalanie, spalanie chwilowe, ilosc mil ktore mozesz zrobic na pozostalym paliwie, srednia predkosc, a oproz tego temperature i zegarek. Spalanie jest podawane w MPG a odleglosci w milach. T zmieniajace sie cyferki przy operowaniu gazem to wlasnie spalanie chwilowe. Tak dla porownania 30mpg to 9.4l/100km 40mpg-7.6l/100km, 50mpg-5.65l/100km, a jak puszczasz pedal gazu to pewnie cyferki znikaja albo pokazuje bardzo duze wartosci jak 100 lub 150-200? To dlatego ze wtedy silnik nie zuzywa paliwa wogole lub zuzywa go bardzo malo. Jakbys jeszcze czegos nie wiedzial to pisz postaram sie pomoc, a moze kiedys jakis spocik polakow posiadaczy octavii w UK?Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
Komentarz
-
-
Mieszkam i pracuje w Irlandii.
Co do komputera to nie moge go ogarnąc. Funkcja mpg - pokazuje mi czasmi 120+ więc albo cos mam nie tak albo to nie jest spalanie. Po drugie byłem sie własnie przejechac i czym wiecej gazuje tym cyferki bardziej maleja. Szukam instrukcji w necie ale narazie bez rezultatu.
Komentarz
-
-
Tez bym wolal, ale nie da rady tak poprostu przlaczyc na l/100km. Z tego co sie orjentowalem to trzeba by wymieniac wyswietlacz i zmieniac cos w kompie ale nie pamietam juz jak to dokladnie bylo. Tak czy inaczej idzie sie do tego przyzwyczaic.Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
Komentarz
-
-
MPG=miles per galon, czyli dokladnie ile mil przejedziesz na 1 galonie (nie kilometrow). tak jak juz zostalo wspomniane, im mocniej cisniesz to masz mniej mil na galonie, czyli odwrotnie niz jestesmy przyzwyczajeni (nie rosnie tylko maleje). Na bank to sprawa wersji i szczerze mowiac watpie zebys mogl sobie to przelaczyc, jako ze auto UK i kiere ma odwrotnie. Co innego jakby mialo po lewej, to bylaby szansa ze bedzie uzytkowane w jakims kraju z jednostkami SI i daliby mozliwosc zmiany na kilometry. Tak ma duzo samochodow w stanach, jednym przyciskiem zmieniasz jednostki i nawet preskosc w czasie jazdy mozna zmienic
Komentarz
-
-
Ja myślę, że można to zmienić VAG-iem.
Adres [17] instruments, poźniej w [07] recode i zmieniając kodowanie wybrać inny kraj.
W kodowaniu licznika środkowa liczba odpowiada za kraj:xx?xx
0- niemcy
1- Europa i reszta świata
2- USA
3- Kanada
4- Wielka Brytania
5- Japonia
6- Arabia Saudyjska
7- Australia
Ja u siebie jak wybiorę 4 to automatycznie przebieg i inne wskazania mam w milach/galonach.
Kumplowi, który przekłada angliki kilka razy zmieniałem z GB na Europę.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz